Únik vody řeší instalatéři rychleji, než dříve


Když za socialismu praskla v domě voda a začala unikat do zdiva, byla to pěkná patálie, protože bylo nutné nejprve přesně identifikovat místo úniku, a k tomu bylo zapotřebí zednické nářadí. Postupně se odebírala vrstva omítky či zdiva, dokud nebylo zřejmé, odkud voda odtéká, a to někdy znamenalo třeba oklepání omítky z poloviny zdi v obýváku. Každý únik vody pak znamenal tragédii pro rodinu v domě, protože se musel odtáhnout nábytek, srolovat a vynést někam koberce, vše zakrýt igelitem a začít bušit do zdi za doprovodu spousty prachu a hluku. https://www.menicka.cz/hluk.html

tekoucí voda

Dnes se na to jde jinak, instalatéři používají formovací plyn s obsahem vodíku anebo poslechové tyče Hykron, s nimiž úspěšně vyhledáte zdroj úniku vody velmi rychle a hlavně přesně. Nemusí se nic bourat, pouze v místě samotného úniku na velmi malé ploše se odebere omítka, aby bylo možno upravit vadný díl potrubí či armatur.

voda v umyvadle

Pozor na elektrická zařízení

Úniky vody https://www.kanalizace-instalateri.cz/unik-vody ve zdivu jsou velmi nebezpečné zejména z jednoho důvodu – pronikne-li voda do elektroinstalace, může vás snadno usmrtit. Vytvoří tu vodivé prostředí, podobně jako když vám do vany spadne běžící fén na vlasy. Nebezpečí tu číhá hlavně na každého nepřipraveného jedince, který po příchodu domů zbrkle popadne kbelík a hadr a pustí se do vytírání vody, aniž by si předem vypnul hlavní jistič.

Tato chyba se může stát osudnou komukoli z vás, proto je třeba být při únicích vody maximálně opatrný a obezřetný a nepanikařit. Zároveň se vyplatí vyprovodit z domu každého, kdo tu přebývá, aby se tím snížilo riziko možných zranění, a teprve po vypnutí elektřiny a uzavření hlavního uzávěru vody volejte instalatérský havarijní servis. Na instalatéry si zjistěte telefonní číslo ještě před havárií, ať se tím zbytečně nezdržujete a neztrácíte drahocenný čas, protože čím dříve se závada odhalí a opraví, tím méně škod na zdivu, omítce či malbě stěn.

Publikováno v Www