Před třemi lety skončila celá řada zavedených gastro podniků, a mnoho jejich zákazníků si myslelo, že jde jen o dočasné uzavření. Bohužel ztráta výdělku poznamenala jejich rodinné rozpočty a lidé byli nuceno podniky uzavřít trvale. Většina bývalých majitelů uzavřených podniků se do gastro už raději nevrátila a kdo měl odvahu, začal podnikat jinde. Není jednoduché rozjet gastro podnik, ať už jde o restauraci, kavárnu a nebo bistro na rohu ulice.
Protože jde o nakládání s potravinami a výrobu pokrmů, je nutné splňovat spoustu předpisů, které udávají kde se můžou skladovat jaké potraviny a nápoje, kde se může připravovat jídlo a kde se může servírovat. Opravdu není snadné všechno splnit aby mohlo dojít k povolení provozu od příslušných úřadů. I když se dnes najdou odvážlivci, kteří si svůj gastro podnik otevřít chtějí a snaží se o to, většina lidí má obavy zda všechno zvládnou připravit pro otevření.
Kromě výrobního prostoru je nutné mít připravený sklad, kde se budou skladovat potraviny i nápoje. Například skladovací prostory pro uzavřené lahve které se otevírají až na stole před zákazníkem nemají tak přísné normy jako prostory, kde se například skladuje zelenina. Sebemenší pochybení vás může stát podnikání jako celek, a proto je potřeba opravdu dbát na to abyste dodržovali hygienické normy. Jakmile by vás zkontrolovala hygiena a našla závažné nedostatky, i poté co je odstraníte může dojít k tomu, že se k vám zákazníci už nevrátí z obav o svoji zdraví.
Pro skladování uzavřených lahví se skvěle hodí například plastová přepravka na 10 piv, která je dostatečně pevná na to, aby udržela všechny lahve a také aby se s ní dobře manipulovalo. Přepravky by se měly dát stohovat, takže určitě pro svůj podnik vybírejte stohovatelné, které vám ušetří při skladování spoustu plochy ve skladu.